RO | EN
slide

Sisteme energetice

HYBRID ENERGY DESIGN

Energy box este un sistem hibrid ce acumulează energie din surse multiple: lemn, pelet, solar, fotovoltaic, gaz și pompă de caldură, racordat la incalzirea în pardoseală și calorifere.
Este amplasat în mijlocul casei și decorează parte din sufragerie, bucătărie și hol pe trei laturi iar în spate se face umplerea sistemului,controlul și monitorizarea lui.

echiparea spatiului

ECHIPAREA SPATIULUI

Echiparea spațiului din părtile laterale ale stocatorului cu vase de expansiune, buncăr de pelet arzator de pelet, grup de pompare pentru solar, pompe și controlere, racorduri la încalzirea in pardoseală prin distribuitor și statia de injectare în retea de calorifere cu controlul de temperaturi joase și inalte devine un sistem foarte compact și eficient care reduce spatiul tehnic și costurile de montaj la încalzire și apă caldă menajeră.
Este echipat cu sistem de siguranță, vane de comutare și de mixare, STS pentru protecția focarului, controler solar și pelet cu senzori de vizualizare și măsurare a temperaturilor și a presiunii. Casa nu necesită coloana de recirculare la băi și bucatarie datorită traseelor apropiate și împărțite echilibrat.

Sistem integrat

SISTEMUL INTEGRAT

Sistemul integrat în ambientul casei și cu mobilierul transformabil, personalizat pentru spațiile din bucătărie și sufragerie corelat cu elemente de design este piesa de bază ce face legătura între mobilierul din bucatarie și sufragerie prin raftul ca perete despărțitor și raftul din bucătărie ce se transformă în masa de bucătărie și ulterior în masa dublă de sufragerie.
Acest mobilier cu funcții multiple economisește spatiu și conferă utilitate și spații deschise fără a supraîncarca acele spații destul de mici dar eficiente prin combinațiile de mobilier și posibilitățile de poziționare, devine una din cele mai ergonomice și eficiente modele ambientale de casă la cheie.

DETALII TEHNICE

Puffere-acumulatoare apa calda cu serpentina inox pentru productia de apa calda menajera care inmagazineaza o cantitate apreciabila de energie, produsa de catre centrala sau provenita din alta sursa alternativa si care va fi cedata treptat in functie de necesar,scad necesarul de apa de acumulare dimensionat pentru casa prin solutia de sistem hibrid .

Se foloseste pentru a creste randamentul sistemelor de incalzire, si pentru producerea de apa calda menajera fara bacteria legionela.

Rezervorul cu schimbator de caldura permite pe langa utilizarea cu sistemul de incalzire si producerea de ACM.

Nu este nevoie de nici un tratament anti-coroziune datorita faptului ca pufferul este un circuit inchis.

Energia pentru încălzirea apei menajere este asigurată de acumulatorul de căldură (puffersau stocator)care poate fi încălzit de diferite sisteme: semineu lemn- pelet ,panouri solare, centrale pe gaz, pompe de caldura sau altele.

detalii tehnice